Jury

In de jury hebben de volgende personen zitting:

Monica Boekholt
Monica Boekholt (1951) is ruimtelijk ontwerpster  en  werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda en de Academie voor Bouwkunst( richting stedenbouw) te Tilburg. Naast ontwerper in Architectenburo De Maten is zij als adviseur en opdrachtbegeleider verbonden aan het Centrum Beeldende Kunst Drenthe in Assen. Daarnaast is zij  incidenteel gastdocent Kunst in de openbare ruimte bij Academie Minerva in Groningen.

Doede Hardeman
Doede Hardeman (1981) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen en aan de Universiteit van Utrecht tussen 2000-2004. Sinds 2006 werkt hij als conservator moderne en hedendaagse kunst in het Gemeentemuseum Den Haag. Hij publiceerde diverse artikelen over het Nederlandse expressionisme uit het interbellum en organiseerde zowel tentoonstellingen over klassiek moderne kunst in het Gemeentemuseum Den Haag en het Groninger Museum.

Anneke Oele
Anneke Oele (1949) groeide op in Friesland, studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Van 1983-1990 werkte zij als conservator hedendaagse kunst in het Gemeentemuseum Arnhem (MMKA). Van 1990-2000 was zij galeriehouder in Amsterdam (galerie Espace, galerie Oele) en werd daarna tot 2009 directeur Art Amsterdam (voorheen KunstRAI). Sinds 2009 geeft zij kunstadvies, organiseert ze tentoonstellingen en schrijft zij artikelen over kunst onder de naam ArtOele. Zie www.artoele.nl

Ruud Schenk 
Ruud Schenk (1959) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en was in de jaren tachtig (eind)redacteur van het tijdschrift voor hedendaagse kunst Metropolis M; hij werkte daarna onder meer voor de Rijksdienst Beeldende Kunst en het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht. In opdracht van onder meer de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis en het Stedelijk Museum Amsterdam deed hij onderzoek naar naoorlogse Amerikaanse kunst in Nederlandse musea. Sinds 2001 is hij conservator moderne kunst bij het Groninger Museum.

Renie Spoelstra
Renie Spoelstra (1974) is beeldend kunstenaar en doorliep een aantal kunstacademies waaronder  Academie Minerva Groningen en St. Joost Breda. De enorme landschapstekeningen waar ze sinds 2001 naam mee maakt, zijn gebaseerd op foto’s van bossen en recreatiegebieden. Zij  filmt en fotografeert landschappen in Nederland en Noord-Amerika zonder al te specifieke kenmerken. Deze foto’s en stills gebruikt ze als uitgangspunt voor haar gelaagde tekeningen. Met enkel grijs- en zwarttinten van verschillende houtskoolsoorten weet zij verstilde sferen op te roepen met een verontrustende, onderhuidse spanning. Zij  woont en werkt in Rotterdam.